Tilbake  Annies Gjestekro  Matsider  Historie  Kultur  Vindkraft  Adresser/kart  Diverse  Sidekart 
Kultur-aktiviteter  Smøla golfklubb  Severdigheter  Smøla museum  Merkedager  Smøla's kommunevåpen  Dialekten  Kulisteinen 2 
Brattvær 
Veikro - mat - overnatting - cateringTilbake

Dette skjer på Smøla
Kunstutstilling i Blakstadbrygga på Dyrnes i juli hvert år. Stor kvalitets salgsmesse. Maleri - foto - kunst - alt er relatert til Smøla.
Gratis adgang. Kan anbefales på det sterkeste.

En av kunstnerne: Kåre Høghaug. Andre kunstnere er Edgar Berg, Jarl Dyrnes og Åse Marie Holberg Kyrkjebø. (Kunstneren Edgar Berg er kjent som en av flere 'skjærgårds-kunstnere'. Akvarell som viser mast oppsvingt med bål i kurven, alarmstilling og mast med redningshytte i stein i bakgrunnen.)


Fru Guri av Edøy - et storslagent historisk spill som skildrer livet på Edøy gård for 800 år siden. Nordmøres vakreste utespill med historisk sus.
Det blir ny oppsetting til sommeren. Premiere i juli hvert år, med forestillinger hver dag. Nærmere opplysninger om arrangementer på telefon 715 44600.
       Premiere   juli hvert ¨år   Edøy på Smøla  
Fru Guri av Edøy
Fru Guri av Edøy (Gurispelet) Manuskript: Peggy Kruse

Noreg nytt var i dei tider. I vintrar tolv vore kristna. Steinen mot dei lyste. (Kulisteinen)
Det var seint, men stunda mot natt. På Ramdalshaugen stod Tore Gamle. Stirde utetter leia, ventar på skip. Ulv vart lenge borte.
Unge gutar Hallvard og Tore stein etter Ulvjot reiste. Kross og bumerke sto.
Namnlaus i soga. Hovud heime ho var, stelte søner, to Hallvard og Tore. Rissa soga i unge sinn soga og fedrars verk. Ein ramn skreik høgt.
Nede i tunet på Kuli gjekk kvinna, angst herja hugen. Ulv var ute i strid. Ny tru. Ny tid.
For jakt og fiske er Smøla det ideelle stedet. Her finnes store ande- og gåsekolonier. Fiskemulighetene er mange. Storhavet kan oppleves med fiskeskøyte og fiskeutstyr. Du kan leie båt med kjentmann og dra ut til unike farvann i saltstrømmene. Smøla er også et eldorado for dykking og sjøsport. Dykkere fra hele Norge og utlendinger møtes her for å få full utnyttelse av sin sport.

Topp