Tilbake  Annies Gjestekro  Matsider  Historie  Kultur  Vindkraft  Adresser/kart  Diverse  Sidekart 
Veikro - mat - overnatting - catering
Matsider  Mat i gamle dager  Bacalao o.a.  'Baill'  Nordmøre  Midt-Norge  Smøla  Egg  Desserter  Kvæfjordkaka  Sjokolader  Luksusdrikker 
Krydder  Mineraler  Skjell  Fjæra  Potet/gulrot  Vitaminer  Dram  Kaffe  Bær  Kniver  Olivenolje  Apotekvarer  For skole-elever 

Slik får du perfekte, bløtkokte egg
Ta eggene ut av kjøleskapet i god tid, slik at de blir romtemperert og ikke sprekker så lett. Eggene tåler godt en overnatting på kjøkkenbenken.

Kok opp vann i en kjele og trekk kjelen til side mens eggene legges forsiktig opp i kokevannet. Sett kjelen tilbake på platen, kok opp og skru ned temperaturen til svak varme. Sett kjøkkenklokken til å ringe om 3-5 minutter. Ta opp eggene når klokken ringer og skyll dem under rennende, kaldt vann for at kokeprosessen ikke skal fortsette inne i egget.

Egg som tas rett fra kjøleskapet bør legges i kaldt vann eller stikkes med en nål i den butte enden. På denne måten sprekker ikke egget så lett. Koketiden må tas fra vannet koker, og er kortere enn når eggene legges i kokende vann.

Koketider for egg
Bløtkokt 3-6 minutter
"Smilende" 6-8 minutter
Hardkokt 8-10 minutter

Kok gjerne noen egg ekstra når du først koker. Av kokte egg kan man for eksempel lage smakfulle frokostsalater, og tomatsuppen smaker ekstra godt med kokt egg. Kokte egg holder seg fint et par dager i kjøleskap.

Topp