Tilbake  Annies Gjestekro  Matsider  Historie  Kultur  Vindkraft  Adresser/kart  Diverse  Sidekart 
Veikro - mat - overnatting - catering
Annies Gjestekro  Tradisjonsmat  Selskapsmat (catering)  Priser  Båt til leie  Bilder fra Smøla  Mail/epost  Telefon 917 38 900     Været 
Intro  Eldre mål  Kokebok 

God og sunn mat til lave priser!
Navnet Møre har eksistert siden norrøn tid. Navnet betyr "havlandet" og er en sammensetning av de gammelnorske ordene "mærr" som betyr land og "marr" som betyr hav. Og det er nettopp et havland (Smøla) vi befinner oss i. Mørekysten er værhard og vakker - med hele Norskehavet dundrende inn mot kysten.

Festmat:
Lefse og gomme
Lefse er tynne kakeleiver som blir bakt ut med kjevle.
De blir så smurt med smørkrem, bretta og skjært i biter.

Gomme blir laga av søtmelk. Melka skal koke flere timer, til den brister (blir klumpete).
Så har en oppi smelta sukker som er brunet på steikepanna.
For å få gommen tjukk må en ha på mjøljevning, laget av melk og mjøl.

Lefsebitene blir servert med gomme på.
Lefse er populær selskapsmat i dag.

Waldorfsalat
• 3 epler
• 2-3 stilker stangselleri
• 2-3 ringer ananas
• valnøtter etter smak
• 1,5 dl pisket krem
• 1,5 dl majones (majones = tykk saus av eggeplommer, eddik og olje, smakt til med krydder)
• saft av en sitron
• blåe eller grønne druer
• sukker, salt og pepper

Skjær eplene i terninger og dynk med sitronsaft - eplene blir da ikke brune
Skjær stangselleri og annanas i biter
Del druene og ta ut steinene
Bland majones og krem
Bland i alle terninger og biter
Smak til med sitron, ananas-saft, sukker, salt og pepper
(Pynt gjerne med valnøtter og druer)

Kryddersild
• 6 kryddersildfileter
• 2 dl tomatpure
• 1 dl tomatjuice
• 1 dl finhakket løk
• 1/3 ts allehånde
• 1 ts malt pepper
• 3 laurbærblad
• 1 dl olje
• 1 dl fløte

Tomatpureen og tomatjuicen blandes sammen med det tørre, fløten has i til slutt

Topp