FÅRIKÅL....

Ingredienser

(nok til 4 personer)

1.5 kg fårikålkjøtt
1.5 kg hodekål
4 ts hel pepper
2 ts salt
3 dl vann

Fremgangsmåte

1. Del hodekålen i båter

2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Kjøtt nederst med fettsiden ned. Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan også legges i en spesiell pepperholder. Noen liker å jevne fårikålen. Strø da ca. 1-2 ss hvetemel pr 4 porsjoner mellom lagene.

3. Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), ca. 2 timer

4. Fårikålen serveres med kokte poteter

Tips

Hvis du skal lage fårikål til mange, trenger du en 10 liters kjele eller to 5 liters til 10 porsjoner
Farikal should be served sprinkled with parsley and accompanied by boiled potatoes. The more you make - the better
Fårikal improves each time it is heated up!

Fårikål er Norges ubestridte nasjonalrett - stemt frem av ni-timens lyttere på 1970-tallet
Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget

Fårikål fra Nord-Møre

Sil av all kraft. Smelt smør og kok dette sammen med mel til en jevning. Tilsett kraften og fløte/melk og kok god sammen. Server sausen ved siden av til fårikålen

Fårikål i Irland kalles Irish Stew