IRISH COFFEE....

(Irish whiskey)

Ingredienser

4,5 cl Irsk Whiskey
2 ts sukker(2-3 sukkerbiter)
Varm kaffe
Frisk lettpisket fløte(=krem)

Fremgangsmåte

Den originale Irish Coffe. Det skal brukes Irsk Whiskey, vanlig sukker, ikke sugerør, frisk kaffe, lettpisket frisk krem og varme glass.
Glasset varmes med varmt vann. Ha i sukker, whiskey og kaffe til 2 cm under kanten. Rør til sukker er oppløst. Toppes med krem. Denne skal ikke blandes med kaffen. Her er det viktig med fet fløte som ikke blander seg så lett. Skal drikkes gjennom kremen

Ingredients

1 double measure Irish Whiskey
1 cup strong, hot black coffee
1 tablespoon double cream
1 heaped teaspoon sugar

Procedure


Warm a stemmed whiskey glass. Put in the sugar and add enough coffee to dissolve it and stir well. Top up with Irish whiskey to within one inch of the brim. Hold a teaspoon across the glass, curved side up, and pour the cold cream carefully over it, slowly, so that it floats on the surface of the coffee. The cream has not to be stirred in as the hot beverage has to be drunk through it.